fbpx

Den glade sammenbragte familie

“Vi er en sammenbragt familie bestående af mor, far og hver vores datter på 15 år. Pigerne bor begge fast hos os, og vi har det rigtig skønt sammen. Pigerne har fundet hinanden på rekord tid og nyder generelt hinandens selskab.

Vores – eller mit – store problem er, at vi ikke ser ens på, hvad pigerne skal “have lov til”. Som udgangspunkt bestemmer vi over hver vores datter. Jeg bor bare sammen med en far, som overhovedet ikke kan sige nej. Han giver sin datter lov til alt! Jeg er en, synes jeg selv, fornuftig mor, som sætter rimelige grænser for min datter, og jeg synes, hun har godt af at lære at få et “nej” ind imellem. Jeg har forsøgt at snakke med faderen om det og sagt, at han ikke hjælper sin datter på denne måde, men jeg er også bange for at træde over stregen, når vi nu har en aftale.

En ting er at vi som forældre bliver uenige om tingene og det giver gnidninger i et ellers dejligt forhold, men efterhånden giver det også gnidninger mellem pigerne. Det giver næsten sig selv. Og det vil jo næsten altid være mig, der står tilbage med en tvær datter, som ikke har fået lov til det samme som søsteren.

Det skal siges, at faderens ekskone i mange år har haft en del problemer med misbrug, så jeg er sikker på, at han derfor på mange måder kompenserer for dette nu.

Hvor starter jeg, hvis jeg skal have dette til at fungere for alle parter i en sammenbragt familie uden at træde andre for meget over tæerne?”

Vores svar på spørgsmålet

Hjælp en ven

Tilmeld dig sms-påmindelser for at modtage en besked, når der er nyt indhold på siden, eller for at huske at benytte dig af siden i en travl hverdag.


captcha

Husk at du i dagtimerne også kan chatte live med os på computer eller tablet ved at klikke på chatten i nederste højre hjørne.

captcha


Du skal være medlem for at skrive til brevkassen

Tilmeld eller Log ind