fbpx

Egoistiske kollegaer

“Jeg elsker mit arbejde! Men engang i mellem bander jeg mange af mine kollegaer langt væk… Jeg synes, de er egoistiske og uden empati. Det i sig selv ser jeg som problematisk i det fag man har valgt. Jeg arbejder som SOSU hjælper på et plejehjem, og som i så mange andre offentlige fag, så skal vi selvfølgelig dokumentere stort set alt. Det vil sige at vi (udover at passe og være hos de ældre) også skal bruge en del tid foran skærmen.

Jeg er typen, der altid er meget opmærksom på at hjælpe mine kollegaer og spørge om de har brug for en hånd med et eller andet, og hvis jeg ved at de er pressede i forhold til dokumentation, så tager jeg gerne en alarm for dem eller passer vagttelefonen, selvom det ikke er min tur.

En gang i mellem får jeg da et enkelt lille tak, men de tager det nærmest som en selvfølge. Det burde også være en selvfølge at hjælpe hinanden – problemet er bare at det aldrig går den anden vej. De dage jeg selv har nok at se til, kan nogle stadig finde på at spørge om hjælp, så de kan blive færdige og holde fri. Så pyt da med at jeg skal sidde en halv time længere… Men det der så virkelig kan gøre mig vred og frustreret er, at når jeg så endelig bliver færdig, så står der stadig to kollegaer udenfor på p-pladsen og ryger og snakker.

Jeg ved godt, jeg måske selv har haft indflydelse på, hvorfor denne situation er opstået, men jeg vil gerne lære at sige fra nu. Det falder mig bare ikke så let, og jeg er rigtig bange for hvordan de andre reagerer og hvad det vil få af betydning for mit arbejde. Jeg har ikke lyst til at skifte arbejdsplads.

Hjælp en ven

Tilmeld dig sms-påmindelser for at modtage en besked, når der er nyt indhold på siden, eller for at huske at benytte dig af siden i en travl hverdag.


captcha

Husk at du i dagtimerne også kan chatte live med os på computer eller tablet ved at klikke på chatten i nederste højre hjørne.

captcha


Du skal være medlem for at skrive til brevkassen

Tilmeld eller Log ind