fbpx

Man må da kunne forvente bare lidt empati

“Min kæreste har en veninde, som hun har fulgtes meget med gennem studieårene, og i dag ses de stadig og er tætte veninder. Vi er af og til sammen som par (veninden og hendes mand, min kæreste og jeg), men jeg synes sommetider, det kan være svært at være sammen med dem. Det er ikke fordi vi ikke har det godt med dem eller ikke ved, hvad vi skal lave eller snakke om, når vi er sammen. For mig er det mere MÅDEN vi snakker sammen.Hvis min kæreste og jeg har nogle udfordringer eller problemer, som vi deler med dem, så virker de ret kyniske i deres tilgang til tingene og til tider også ret ligeglade. Et løsningsforslag fra dem kan ofte starte således: “Kan I ikke bare…” – og jeg har lyst til at råbe tilbage: “Nej, vi kan ikke BARE…, for så havde vi nok gjort det…”. Vi får ingen medfølelse og oplever ingen former for empati fra deres side, og jeg kan mærke, at det begynder at gå mig på.Vi kan selvfølgelig bare lade være at snakke med dem om disse ting, men nogle ting virker bare så naturligt at nævne i deres selskab, fordi vi er jævnaldrende, kender hinanden, har samme interesser og på mange måder bare minder rigtig meget om hinanden som par.Er det mine forventninger, der er forkerte? Forlanger jeg for meget af andre, eller kan man helt ærligt ikke forvente bare en lille smule empati fra andre mennesker?”

Vores svar på spørgsmålet

Referencer: Er jeg medlidende?

Hjælp en ven

Tilmeld dig sms-påmindelser for at modtage en besked, når der er nyt indhold på siden, eller for at huske at benytte dig af siden i en travl hverdag.


captcha

Husk at du i dagtimerne også kan chatte live med os på computer eller tablet ved at klikke på chatten i nederste højre hjørne.

captcha


Du skal være medlem for at skrive til brevkassen

Tilmeld eller Log ind