fbpx

Min far er gået i stå

“Jeg har brug for hjælp til, hvordan jeg håndterer min gamle far. Eller måske nærmere hvordan jeg får ham på rette køl igen…

Jeg kan starte med at fortælle, at mine forældre har drevet stort landbrug i 45 år og altid været friske og klaret alting selv. De har været glade, vellidte og positive mennesker med overskud og altid plads til børnebørn og gæster. For 2 år siden begyndte min mor at døje med ryggen og min far blev indstillet til at få 2 nye hofter. Deres alder og arbejdsiver taget i betragtning var dette ikke overraskende for os. Og da der stod en interesseret køber til gården pressede vi dem til at sælge – måske lidt imod deres vilje.

Om det er dét, der nu i bund og grund påvirker min fars humør, ved jeg ikke, men der er sket noget med ham. Han ligger bare i sengen og gider ingenting! Han gider ikke spise eller soignere sig, han ligger bare og skælder min mor ud og er sur på det hele. Han har fået sine nye hofter, men han mener bare det hele er blevet værre, og selvom lægerne ikke kan se noget ved deres utallige undersøgelser og siger at alt er som det skal være, så bliver han ved at hænge i det. Han er utilfreds med hvordan den unge landmand, som overtog gården, har valgt at så markerne, selvom det overhovedet ikke har noget med ham at gøre længere. Han er utilfreds med hjemmeplejen, som er visiteret til at komme og kigge til ham 2 gange i ugen; i følge ham selv burde de komme dagligt. Og jeg kunne blive ved…

Jeg tror, han er frustreret over sin situation og det at han ikke kan det samme længere, som han kunne før. Men at give alle andre skylden for sin elendighed (og så skidt har han det altså ikke – det er bare hvad han gør det til…), det løser ingenting for ham. Folk har ikke længere medlidenhed med ham, for han bliver ved at brokke sig over de samme ting om og om igen. Og folk gider ikke længere høre på ham. Min mor lader ham være for sig selv, og vi (børnene) er trætte af at høre på hans brok og se på hans ugidelighed. Børnebørnene gider heller knap besøge ham mere. Han har virkelig brug for et spark bagi! 

Kan det svare sig at prøve eller vil det være en håbløs kamp, når han først har indtaget denne holdning til livet? Hvad siger jeg til ham? Jeg vil gerne give os alle endnu flere gode år sammen – men lige nu gør han ikke noget godt for nogen!”

Vores svar på spørgsmålet

Hjælp en ven

Tilmeld dig sms-påmindelser for at modtage en besked, når der er nyt indhold på siden, eller for at huske at benytte dig af siden i en travl hverdag.


captcha

Husk at du i dagtimerne også kan chatte live med os på computer eller tablet ved at klikke på chatten i nederste højre hjørne.

captcha


Du skal være medlem for at skrive til brevkassen

Tilmeld eller Log ind